Уводна секција (тематски формат)
- Општа секција
- Агенцијско и хотелијерско пословање (Туристичко-хотелијерски техничар)
Агенцијско и хотелијерско пословање (Туристичко-хотелијерски техничар)
1. час: Дефинисање туристичке агенције; агенцијска делатност у систему привредних делатности; међузависност туризма и агенцијске делатности; настанак и развој туристичких агенција (у свету и у Србији)
2. час: Економски чиниоци пословања туристичких агенција (кадрови и средства)
3. час: Врсте туристичких агенција; функције (делатности) туристичких агенција; врсте паушалних путовања
4. час: Информативно-пропагандна делатност и остале делатности туристичких агенција; туроператори; организација туристичких агенција
5. час: Пословна дотераност
6. час: Пословни бонтон
7. час: Типови комуникације
8. час: Прихватање рекламација
12. час: Правила телефонске и интернет комуникације са гостима / туристима
13. час: Туристичке потребе и мотиви
14. час: Пословна комуникација - прихватање рекламација
15. час: Култура и традиција у опхођењу са народима
16. час: Појам саобраћаја. Врсте саобраћаја. Међузависност развоја саобраћаја и туризма
17. час: Сопствени превозни послови туристичке агенције
18. час: Уговори о продаји карата
19. час. Уговори о изнајмљивању превозних капацитета и уговори о чартеру
20. час: Врсте превозне документације у домаћем и међународном саобраћају
- Куварство са практичном наставом (Кулинарски техничар)
Куварство са практичном наставом (Кулинарски техничар)
1. час: Појам, значај и задаци кулинарства
Историјски развој кулинарства
2. час: Кухињска одељења и средства за рад
Кухињски радници
3. час: Хигијенско техничка заштита на раду
4. час: Терминологија у куварству
5. час: Угоститељске понуде у куварству
6. час: Намирнице животињског порекла, јунеће месо
7. час: Намирнице животињског порекла - дивљачи
8. час: Рибе
9. час: Ракови
10. час: Шкољке и Главоношци (Мекушци)
11. час: Светли фондови. Бешамел и велуте
12. час: Мајонез као фонд и сос од мајонеза
13. час: Зелена салата, салата од парадајза, салата од слатког купуса и салата од свежих краставаца
14. час: Мешане салате, српска салата, шопска салата и салата од зелених бабура
- Техника продаје и услуге купцима (Трговац)
Техника продаје и услуге купцима (Трговац)
1. час: Појам и подела трговине
2. час: Појам и подела трговине
3. час: Појам и носиоци малопродаје
4. час: Трговина на мало као носилац малопродаје
5. час: Малопродајна мрежа - Појам, изглед и врсте продавница
6. час: Продавнице према нивоу услуге / Класичне продавнице - појам, специфични типови класичних продавница
7. час: Продавнице базиране на самоизбору
8. час: Продавнице базиране на самоуслуживању
9. час: Врсте самоуслужних продавница
10. час: Средства за рад продавнице
11. час: Опрема продавнице
12. час: Технички уређаји, алат и прибор
и унутрашњи транспорт
13. час: Средства за рад у трговини - утврђивање
14. час: Појам и подела робе, асортиман
15. час: Губици на роби и поступци за њихово спречавање, Амбалажа, појам, функције и врсте
16. час: Продавац, политика продаје у малопродаји, профил продавца и улога продавца у процесу продаје
17. час: Продајне способности и вештине продаваца
18. час: Техника припреме продаје, залихе робе у продавници
19. час: Послови припреме робе за продају (распакивање робе, чишћење робе, проверавање и дотеривање, груписање, сортирање и класирање)
20. час: Послови припреме робе за продају (претходно ађустирање, стављање ознака на робу, претходно мерење, претходно паковање)
21. час: Послови припреме робе за продају (распоређивање и излагање робе)
22. час: Техника непосредне продаје робе у класичној продавници - чин купопродаје робе
23. час: Редовне продајне услуге класичне продаје - фаза I и II
24. час: Редовне продајне услуге класичне продаје - фазе III и IV
25. час: Редовне продајне услуге класичне продаје - фазе V и VI
26. час: Редовне продајне услуге класичне продаје - фазе VII, VIII и IX
27. час: Редовне продајне услуге класичне продаје - утврђивање
28. час: Појам допунских услуга
29. час: Врсте допунских услуга
30. час: Редовне и допунске услуге продаје и њихов утицај на пословање предузећа - утврђивање
- Трговинско пословање (Туристичко хотелијерски техничар)
Трговинско пословање (Туристичко хотелијерски техничар)
1. час: Уводни час
2. час: Настанак и развој трговине
3. час: Роба и трговина робом
4. час: Функције и врсте трговине
5. час: Елементи организације продавнице
6. час: Опрема продавнице
7. час: Појам, својства и врсте робе
8. час: Асортиман робе
9. час: Губици на роби, чување робе
10. час: Амбалажа - појам, врсте и функције
11. час: Појам, улога и профил продавца у процесу продаје робе
12. час: Способности и вештине продаваца
13. час: Облачење и изглед продавца
14. час: Заштита на раду у продавници