Уводна секција (тематски формат)
- Општа секција
- Агенцијско и хотелијерско пословање (Туристичко хотелијерски техничар)
Агенцијско и хотелијерско пословање (Туристичко хотелијерски техничар)
1. час: Појам пословне дотераности;
Мушка пословна дотераност;
Женска пословна дотераност;
DRESS CODE
2. час: Понашање запослених у различитим пословним ситуацијама.
Пословни бонтон.
3. час: Типови комуникације
4. час: Телефонска комуникација и бонтон
5. час: Модул: Пословна комуникација
Туристичке потребе и култура и традиција у опхођењу са народима
6. час: Модул: Хотелијерско пословање
Хотелске услуге и Економски чиниоци пословања хотела
7. час: Модул: Хотелијерско пословање
Техника хотелијерског пословања,
Организација и техника пословања хотелских служби
8. час: Модул: Хотелијерско пословање
Хотелска документација-Хотелска легитимација гостију
Room статус (Преглед слободних и заузетих соба)
Врсте уговора-Затраженој и потврђеној резервацији, Фиксном закупу, Алотману
12. час: Одељења рецепцијске службе
13. час: Службе као део организације хотела / рецепцијска служба
14. час: Служба на спратовима (хотелско домаћинство)
15. час: Служба исхране
16. час: Комерцијална служба
17. час: Финансијско - рачуноводствена служба и техничка служба
18. час: Маркетинг служба у пословању хотела
19. час: Пословне кнјиге и обрасци у пословним јединицама за смештај
20. час: Пословне књиге и обрасци у пословним јединицама за смештај
- Куварство са практичном наставом (Кулинарски техничар)
Куварство са практичном наставом (Кулинарски техничар)
1. час: Бистре супе
2. час: Додаци за супе
3. час: Додаци за супу од масе за палачинке и поврћа
4. час: Консоме од кокошијег и говеђег меса
5. час: Велуте од пилећег меса
6. час: Велуте од целера
7. час: Рагу чорба од јунећег меса
8. час: Српска национална чорба од јунећег меса
9. час: Националне чорбе - Рагу чорба од телећег меса на српски начин
10. час: Сотирано поврће на путеру
11. час: Боранија на српски начин
12. час: Пекарски кромпир и рестовани кромпир
13. час: Гратиниране палачинке са сиром
14. час: Ризото са печуркама
15. час: Рижото са пилећом џигерицом и рижото са печуркама
16. час: Гратиниране палачинке са сиром и поховане палачинке са мозгом
17. час: Печурке Паризијен на бечки начин и печурке Орли
18. час: Српска гибаница и пита зељаница
- Техника продаје и услуге купцима (Трговац)
Техника продаје и услуге купцима (Трговац)
1. час: Савремени облици продаје
2. час: Снабдевање продавнице робом и начини снабдевања продавнице робом
3. час: Уговарање купопродаје, купопродајни уговор
4. час: Документа у вези са набавком:
Упит, Понуда, Поруџбеница
5. час: Документа у вези са набавком - доставница и требовање
6. час: Документа у вези са набавком - пријемница и фактура
7. час: Преузимање робе-појам, врсте, фазе
8. час: Документа у вези са преузимањем робе и комисијски записник
9. час: Понављање градива - документа у вези са набавком и документа у вези са преузимањем робе
10. час: Правила испуњавања, чувања и одлагања документације о пословању продавнице
11. час: Послови припреме продавнице за рад
12. час: Залихе робе у продавници
13. час: Излагање робе у савременим облицима продаје
14. час: Процес продаје робе у продавници - непосредна продаја
15. час: Фазе непосредне продаје робе: Улазак, кретање купца и разгледање робе. Информисање потрошача о роби и избору робе
16. час: Фазе непосредне продаје робе: Мерење робе, обрачун и наплата новчаног износа за продату робу. Паковање продате робе и испраћај купца
17. час: Продаја робе за готовинска и безготовинска средства плаћања
18. час: Благајничко пословање
19. час: Благајничко пословање.
Дневни пазар и фискалне касе
20. час: ИНВЕНТАРИСАЊЕ - Појам, врсте, задаци и циљеви инвентарисања. Техника спровођења инвентарисања
21. час: Инвентарисање
Попуњавање пописне листе
Контрола у продавници
22. час: Појам и улога купца у процесу продаје робе
23. час: Профили купаца
24. час: Потребе купаца и врсте потреба купаца
25. час: Проучавање потреба купаца
26. час: Персонализација потрошача
27. час: Редовне и допунске продајне услуге
28. час: Развој лојалности код купаца
29. час: Купац
30. час: Заштита потрошача
31. час: Рекламација
32. час: Сервис потрошача
- Трговинско пословање (Туристичко хотелијерски техничар)
Трговинско пословање (Туристичко хотелијерски техничар)
1. час: Врсте послова у продавници
2. час: Карактеристике класичног облика продаје
3. час: Карактеристике савременог облика продаје
5. час: Послови припреме продавнице за рад
6. час: Залихе робе, појам, врсте и управљање залихама
7. час: Снабдевање продавнице робом
8. час: Преузимање робе
9. час: Техника непосредне продаје робе - класичан облик продаје