Уводна секција (тематски формат)
- Општа секција
- Агенцијско и хотелијерско пословање (Туристичко хотелијерски техничар)
Агенцијско и хотелијерско пословање (Туристичко хотелијерски техничар)
1. час: Туризам догађаја
Манифестациони туризам
Манифестациони туризам:
Позитивни и Негативни ефекти
2. час: Особине и значај манифестационог туризма
Значај манифестационог туризма у свету
3. час: Значај манифестационог туризма у Србији
Појам догађаја и ивент туризма
4. час: Појам M.I.C.E. индустрије
5. час: MICE индустрија у Србији
6. час: Појам и врсте скупова и организовање скупова
7. час: Појам и садржај организационог плана (сценарија скупа)
8. час: Правила организовања, припрема и промоција скупа
12. час: Организација дешавања у хотелу
13. час: Организациони план скупа. Позивнице за скуп
14. час: Трансфер и смештај учесника скупа; Резервисање услуга смештаја
15. час: Регистрација и сервисирање учесника скупа
16. час: Организација слободновременских активности
- Куварство са практичном наставом (Кулинарски техничар)
Куварство са практичном наставом (Кулинарски техничар)
1. час: Готова јела - кувана меса
2. час: Готова јела: Говеђи гулаш и Бакрач гулаш
3. час: Готова јела: Паприкаши и Перкелти
4. час: Капама и Сладак купус
са свињским или јагњећим месом
5. час: Шпикована динстана говедина у пикант сосу
6. час: Готова јела од млевеног меса - Фаширана шницла
7. час: Ћуфте у парадајз сосу
8. час: Пуњене тиквице у сосу од мирођије
9. час: Готова јела од млевеног меса и поврћа - Мусака
10. час: Хладна предјела од јела
11. час: Јаја Касино
12. час: Руска и француска салата
13. час: Хладна предјела - шпаргле у винегрет сосу и мариниране печурке винегрет сосу
14. час: Пилеће печење
- Набавка и физичка дистрибуција (Трговац)
Набавка и физичка дистрибуција (Трговац)
1. час: Појам и задаци набавке
2. час: План набавке и купопродајни уговор
3. час: Пословна кореспонденција
4. час: Калкулација малопродајне цене,
Избор добављача и Пословна етика
5. час: Реализација набавке:
Испорука робе и Преузимање робе
6. час: Реализација набавке:
Плаћање робе и Ургенција
7. час: Анализа набавке
8. час: Обнављање градива
- Организација и реализација набавке -
9 час: Обнављање градива
- Организација и реализација набавке -
10. час: Појам, улога, врсте и функције складишта
11. час: Број и локација, Опрема и уређење складишта
12. час: Пријем робе у складиште
13. час: Издавање робе из складишта
14. час: Књига евиденције промета (КЕП), управљање залихама и политика обнављања залиха
15. час: Диференцирање врста залиха и системи допуњавања залихама у предузећу
16. час: Континуелни систем допуњавања залиха
17. час: Периодични систем допуњавања залиха
18. час: Појам, задаци и организација транспорта
19. час: Коришћење сопствених транспортних средстава
20. час: Коришћење услуга шпедитера
21. час: Транспортна документа
22. час: Транспортно осигурање и полиса осигурања
23. час: Обнављање градива: појам и задаци транспорта
24. час: Појам и суштина физичке дистрибуције. Врсте физичке дистрибуције
25. час: Директни маркетиншки канали и посредничка мрежа
26. час: Посреднички продајни канали
27. час: Контрола и интегрисање канала дистрибуције
28. час: Организација продаје
29. час: Планирање продаје
30. час: База података о купцима, профактура и фактура
31. час: Праћење продаје
32. час: Анализа продаје
- Рачуноводство (Трговински техничар)
Рачуноводство (Трговински техничар)
1. час: Појам рачуноводства и књиговодства
2. час: Евиденција основних средстава
3. час: Благајна и благајничка документација
4. час: Евиденција благајничког пословања
5. час: Евиденција пословања преко текућег рачуна
6. час: Упоредна евиденција новчаних средстава у благајни и на текућем рачуну
7. час: Евиденција потраживања од купаца
8. час: Аналитичка и синтетичка евиденција потраживања од купаца
9. час: Евиденција обавеза према добављачима
10. час: Упоредна евиденција промена на контима купаца, добављача и на текућем рачуну
11. час: Евиденција робе
12. час: Аналитичка и синтетичка евиденција робе
13. час: Евиденција робе - упоредна евиденција
14. час: Инвентарисање
15. час: Биланс стања
16. час: Биланс стања
17. час: Двојно књиговодство
18. час: Утврђивање финансијског резултата - евиденција прихода
19. час: Утврђивање финансијског резултата - евиденција расхода
20. час: Утврђивање финансијског резултата - Биланс успеха
- Трговинско пословање (Туристичко хотелијерски техничар)
Трговинско пословање (Туристичко хотелијерски техничар)
4. час: Избор добављача и уговарање купопродаје
5. час: Појам, елементи и врсте калкулације
6. час: Израда калкулације цена
7. час: Појам, задаци и политика продаје
Истраживање тржишта продаје
8. час: Планирање продаје. Избор канала продаје
9. час: Појам и значај маркетинга - инструменти
13. час: Преузимање робе - појам, врсте, фазе, комисијско преузимање
14. час: Снабдевање продавнице робом - појам и задатак, начини снабдевања и документа
15. час: Документација у продавници
16. час: Правила испуњавања докумената, чување и одлагање документације о пословању продавнице
17. час: Остале евиденције у продавници