Уводна секција (тематски формат)
- Општа секција
- Агенцијско и хотелијерско пословање (Туристичко хотелијерски техничар)
Агенцијско и хотелијерско пословање (Туристичко хотелијерски техничар)
1. час: - Међусобни утицаји и повезаност окружења и туристичких агенција
- Туристичке агенције и саобраћајна предузећа
2. час: - Туристичке агенције и угоститељска предузећа
- Остали пословни партнери туристичких агенција
у ужем окружењу
3. час: - Туристичке агенције и шире окружење
- Међусобни односи између туристичких агенција
4. час: Организација пословања туристичких агенција
5. час: Појам и врсте туристичких путовања
6. час: Облици односа између туристичке агенције и потрошача
7. час: Формирање туристичког путовања - први део
8. час: Формирање туристичког путовања - други део
12. час: Економски чиниоци пословања
13. час: Економски чиниоци пословања - кадрови на пословима извршења туристичких аранжмана
14. час: Туристичко путовање
15. час: 1. Калкулација туристичког аранжмана
16. час: Пласман туристичког аранжмана
17. час: Извођење и обрачун туристичког аранжмана
18 час: Облици плаћања у пословању туристичке агенције и Ваучер
19. час: Путнички чек и кредитне картице
20. час: Финансирање пословања туристичке агенције и Наплата потраживања, плаћање обавеза и одржавање солвентности туристичке агенције
- Куварство са практичном наставом (Кулинарски техничар)
Куварство са практичном наставом (Кулинарски техничар)
1. час: Јела по поруџбини од телећег меса - Шницле
2. час: Јела по поруџбини од телећег меса - Медаљони
3. час: Јела по поруџбини од телећег меса - Котлети
(Котлет на жару, путеру, букетијер, са сосом од печурака)
4. час: Телећи котлет на милански начин - Миланез
5. час: Телећи котлети са сосом од печурака
6. час: Шатобријан на жару
7. час: Турнедо "Росини" са мадера сосом
8. час: Соте Строганов
9. час: Пастрмка на жару
10. час: Јела са роштиља
11. час: Обликована јела од млевеног меса - ћевапчићи и пљескавице на кајмаку
12. час: Јела са роштиља на жици и јела од телећег меса - ражњићи
13. час: Мућкалица на лесковачки начин - 2. варијанта
14. час: Јела са роштиља од изнутрица - бубрег на жару, џигерица на жару и бризле на жару
- Рачуноводство (Трговински техничар)
Рачуноводство (Трговински техничар)
1. час: Увод у градиво четвртог разреда
2. час: Контни оквир и контни план
3. час: Формирање и промене капитала
4. час: Формирање и промене капитала код ДОО
5. час: Акцијски капитал
6. час: Прибављање основних средстава - куповина
7. час: Прибављање основних средстава - изградња, пријем без накнаде и вишкови
8. час: Отуђење основних средстава - уступање без накнаде и продаја основних средстава
9. час: Отуђивање основних средстава - расходовање и мањкови основних средстава
10. час: Калкулација цена робе у трговини, евиденција набавке робе
11. час: Интерно кретање робе
12. час: Вишак и мањак робе
13. час: Евиденција продаје робе
14. час: Евиденција промене цене
15. час: Евиденција распода у трговини - појам, врсте, набавна вредност продате робе и трошкова материјала
16. час: Евиденција расхода у трговини - трошкови зарада, накнада зарада и трошкови производних услуга
17. час: Евиденција расхода у трговини - трошкови амортизације и нематеријалних услуга
18. час: Евиденција расхода у трговини - финансијски, остали и ванредни расходи
19. час: Приходи
20. час: Обрачун финансијског резултата
21. час: Расподела резултата пословања