Уводна секција (тематски формат)
- Општа секција
- Пољопривредна техника (Пољопривредни техничар)
Пољопривредна техника (Пољопривредни техничар)
1. час: Раони плуг
2. час: Дискосни, Тањирасти плугови, Начини орања, Подела парцеле
3. час: Тањираче и дрљаче
4. час: Ваљци и Сетвоспремачи
5. час: Машине за ђубрење земљишта
6. час: Начини сетве и агротехнички услови машина
7. час: Машине за ускоредну сетву
8. час: Машине за широкоредну сетву
9. час: Садилице кромпира и садилице расада
10. час: Међуредни култиватор
11. час: Машине за заштиту биља
12. час: Универзални житни комбајн
13. час: Берачи кукуруза
14. час: Машине за вађење шећерне репе
- Биљна производња 1 - ратарство са повртарством (Пољопривредни техничар)
Биљна производња 1 - ратарство са повртарством (Пољопривредни техничар)
1. час: Појам и задатак предмета
2. час: Начини размножавања и методи оплемењивања биљака
3. час: Појам, значај и подела вегетационих чиниоца; Топлота и земљиште као вегетациони чиниоци
4. час: Вода, светлост и ваздух као вегетациони чиниоци
5. час: Начини обраде земљишта, обрада земљишта за озиме и јаре усеве и редукована обраде земљишта
6. час: Избор ђубрива, време и начин ђубрења
7. час: Семе и сетва
8. час: Мере неге (Неговање усева)
9. час: Плодоред
10. час: Производња расада, убирање и чување усева
11. час: Посебно ратарство; Морфологија пшенице
12. час: Технологија производње пшенице
13. час: Јечам - морфолија и технологија производње
14. час: Овас - морфологија и технологија производње
15. час: Раж - морфологија и технологија производње
16. час: Кукуруз - морфологија
17. час: Кукуруз - технологија производње
18. час: Сирак - морфологија и технологија производње
19. час: Соја - значај, морфологија, услови успевања и технологија гајења
20. час: Пасуљ - значај, морфологија, услови успевања и технологија гајења
21. час: Грашак - значај, морфологија, услови успевања и технологија гајења
22. час: Сунцокрет - значај, морфологија, услови успевања и технологија гајења
23. час: Уљана репица - значај, морфологија, услови успевања и технологија гајења
24. час: Мак - значај, морфологија, услови успевањава и технологија гајења
- Производња хлеба (Пекар)
Производња хлеба (Пекар)
1. час: Технолошка шема производње хлеба
2. час: Припрема и дозирање сировина - припрема и дозирање брашна
3. час: Припрема и дозирање сировина - припрема и дозирање осталих сировина
4. час: Замес теста
- Биљна производња 1 - Повртарство (Пољопривредни техничар)
Биљна производња 1 - Повртарство (Пољопривредни техничар)
1. час: Купус - значај, морфологија и технологија производње
2. час: Кељ, келераба и карфиол
3. час: Мрква - значај, морфологија и технологија производње
4. час: Першун, Паштрнак и Целер
5. час: Ротквица и цвекла
6. час: Салата и спанаћ
7. час: Црни лук
8. час: Парадајз - значај, морфологија и технологија производње