Уводна секција (тематски формат)
- Општа секција
- Пољопривредна техника (Пољопривредни техничар)
Пољопривредна техника (Пољопривредни техничар)
1. час: Машине за вађење пањева
- Биљна производња 2 (Пољопривредни техничар)
Биљна производња 2 (Пољопривредни техничар)
1. час: Циљеви и задаци предмета. Историјат, порекло и значај воћарства и виноградарства
2. час: Биологија воћака и винове лозе
3. час: Вегетативни и генеративни органи винове лозе
4. час: Вегетативни органи воћака
5. час: Генеративни органи воћака
6. час: Циклус развића винове лозе
7. час: Циклус развића воћака
8. час: Екологија воћака и винове лозе
9. час: Воћно - лозни расадник, законски прописи о садном материјалу
10. час: Размножавање воћака - Генеративно размножавање воћака
11. час: Вегетативно размножавање воћака
12. час: Размножавање винове лозе
13. час: Размножавање воћака
Вегетативно размножавање - калемљење
14. час: Калемљење винове лозе
15. час: Подлоге у воћарској производњи - јабучасте воћне врсте
16. час: Подлоге у воћарској производњи - коштичаве воћне врсте
17. час: Лозне подлоге у виноградарству
18. час: Избор локације и припрема земљишта за подизање воћњака
19. час: Избор локације и припрема земљишта за подизање винограда
20. час: Сађење винове лозе
21. час: Садња воћака
22. час: Нега винограда у I, II и III години по садњи
23. час: Нега винограда у IV и следећим годинама
24. час: Нега воћака
25. час: Потпоре у воћарској производњи и узгојни облици
26. час: Модерни узгојни облици воћака и њихова примена
27. час: Формирање узгојног облика и редовна резидба винограда
28. час: Посебно воћарство - значај и подела
29. час: Значај, морфологија и екологија јабуке
30. час: Подизање засада јабуке
31. час: Помотехничке и агротехничке мере у засаду јабуке
32. час: Сортимент, берба, чување и транспорт јабуке
33.час: Крушка
34.час: Посебно виноградарство - значај и подела
38. час: Шљива
39. час: Кајсија
40. час: Стоне сорте винове лозе
41. час: Бресква
42. час: Нектарина
43. час: Директно родни хибриди
44. час: Трешња
45. час: Вишња
46. час: Специфични начини резидбе - зелена резидба
52. час: Јагода
53. час: Малина
54. час: Купина
55. час: Реконструкција стабала (чокота), кракова, родних чворова винове лозе
56. час: Берба грожђа - Одређивање момента бербе
- Технолошке операције (Прехрамбени техничар)
Технолошке операције (Прехрамбени техничар)
1. час: Топлотне операције, Пренос топлоте
2. час: Извори и носиоци топлоте, Карактеристике и Производња прегрејане водене паре
3. час: Размењивачи топлоте
4. час: Типови размењивача топлоте
- Болести животиња (Ветеринарски техничар)
Болести животиња (Ветеринарски техничар)
1. час: Антракс
2. час: Бруцелоза
3. час: Салмонелоза
4. час: Лептоспироза
5. час: Туберколоза
6. час: Анаеробне инфекције (Ботулизам и Тетанус)
7. час: Беснило
8. час: Прионске болести
9. час: Слинавка и Шап и Болест плавог језика
10. час: Аскаридоза
11. час: Трихинелоза
12. час: Болести животиња изазване инсектима
13. час: Шуга
14. час: Атипична куга живине
15. час: Марекова болест
16. час: Богиње живине
17. час: Технопатије живине
18. час: Упала слузокоже уста и надун црева код коња (Stomatitis catarrhalis, Meteorismus intenstini)
19. час: Промене положаја црева (ИЛЕУСИ)
20. час: Затвор црева (ОПСТИПАЦИЈА)
21. час: Обољења респираторног тракта коња
22.час: Срчана слабост коња
23.час: Обољења локомоторног апарата код коња (празнична болест и ламинитис)
24.час: Ждребећак и упала пупка
25.час: Дерматомикозе и неонаталне инфекције код коња
26.час: Запаљење мокраћне бешике код коња
27. час: Задржавање меконијума
- Производња пецива, колача и тестенина (Пекар)
Производња пецива, колача и тестенина (Пекар)
1. час: Појам и врсте пецива
2. час: Технолошки поступак производње пецива и колача од квасног теста
3. час: Производња кифле, ђеврека, плетенице и переце
4. час: Пуњено пециво
5. час: Производња пице
6. час: Производња крофни
7. час: Врста лиснатог теста и његове карактеристике
8. час: Технолошки поступак производње пецива од бесквасног лиснатог теста
9. час: Производња паштета и коктел пецива
10 час: Производња пецива од квасног лиснатог теста
11. час: Производи од развученог теста
12. час: Прхко тесто
13. час: Производња медењака
14. час: Чајно пециво
- Технологије безалкохолних пића (Прехрамбени техничар)
Технологије безалкохолних пића (Прехрамбени техничар)
1. час: Дефиниција, Основне карактеристике и Значај безалкохолних пића
2. час: Врсте безалкохолних пића
3. час: Сировине за добијање безалкохолних пића
4. час: Технолошки процес производње безалкохолних пића
11. час: Амбалажа и амбалажни материјали
14. час: Минералне воде
- Технологија кондиторских производа (Прехрамбени техничар)
Технологија кондиторских производа (Прехрамбени техничар)
1. час: Дефинисање, заједничке карактеристике и врсте кондиторских производа
2. час: Врсте бомбонских производа, сировине за производњу и технолошки процес производње
3. час: Врсте какао производа и сировине за производњу
5. час: Производња чоколадне масе
7. час: Производња чоколаде
14. час: Производња кекса
- Технологија млинарства (Прехрамбени техничар)
Технологија млинарства (Прехрамбени техничар)
5. час: Припрема пшенице за млевење
6. час: Млевење пшенице
7. час: Појам и подела тестенина; сировине у производњи
8. час: Производња тестенина
- Кварење и конзервисање (Прехрамбени техничар)
Кварење и конзервисање (Прехрамбени техничар)
18. час: Хемијски поступци конзервисања
20. час: Биохемијски поступци конзервисања