Уводна секција (тематски формат)
- Општа секција
- Пољопривредна техника (Пољопривредни техничар)
Пољопривредна техника (Пољопривредни техничар)
1. час: Косачице
2. час: Растресачи - Сакупљачи
- Сточарска производња (Пољопривредни техничар)
Сточарска производња (Пољопривредни техничар)
1. час: Анатомија, Физиологија, Цитологија и Хистологија
2. час: Остеологија
3. час: Митологија - подела и особине
4. час: Кардиоваскуларни систем
5. час: Органи за дисање и физиологија дисања
6. час: Органи за варење
7. час: Мокраћни канали
8. час: Полни органи
9. час: Еструс, Оплодња, Бременитост
10. час: Грађа и функција млечне жлезде
11. час: Производни типови говеда
12. час: Млечне и товне расе говеда
13. час: Еструс и оплодња крмача; Прашење и одгајивање прасади
14. час: Избор јаја за насад и инкубација пилића
15. час: Еструс, оплодња, стеоност и тељење крава
16. час: Производни типови свиња; Домаће аутохтоне расе свиња
17. час: Меснате расе свиња
18. час: Производни типови и расе оваца
19. час: Еструс, оплодња и гајење оваца
20. час: Домаће расе оваца; Вуна и њена својства
21 час: Производни типови и расе кокошака
22. час: Коњарство
23. час: Полни циклус коња, оплодња и ждребљење
24.час: Сточна хранива, значај и подела
25.час: Концентрована хранива и споредни производи прехрамбене индустрије
26. час: Улога и значај минералних материја код домаћих животиња
27. час: Улога и значај витамина код домаћих животиња
28. час: Исхрана свиња и исхрана оваца
29. час: Исхрана крава у производном циклусу
30. час: Исхрана телади и приплодних јуница
- Технологија вина, винских и воћних дестилата (Прехрамбени техничар)
Технологија вина, винских и воћних дестилата (Прехрамбени техничар)
1. час: Сорте грожђа за производњу вина
2. час: Морфолошке карактеристике грожђа и хемијски састав
3. час: Производња белих вина - Примарна прерада грожђа
4. час: Ферментација шире и производња младог вина
5. час: Дорада младог вина и разливање у боце
6. час: Производња црних вина
7. час: Специјална вина, производња шампањца
8. час: Квалитет вина - Кварења и мане вина
21. час: Поизводња ракија о коштичавог воћа - шљивовица
- Технологија пекарства (Прехрамбени техничар)
Технологија пекарства (Прехрамбени техничар)
1. час: Хемијски састав пшеничног брашна
2. час: Технолошки процес производње белог хлеба
- Технологија прераде воћа и поврћа (Прехрамбени техничар)
Технологија прераде воћа и поврћа (Прехрамбени техничар)
1. час: Производи од поврћа
2. час: Помоћне сировине и помоћни материјали
3. час: Операције припреме воћа и поврћа
Полупроизводи од воћа и поврћа
4. час: Технолошки поступци производње воћних сокова
5. час: Технолошка класификација воћа и поврћа: хемијски састав
- Болести животиња (ветеринарски техничар)
Болести животиња (ветеринарски техничар)
1. час: Трауматски ретикуло-перитонитис
2. час: Инфективно запаљење слузокоже носа и душника
- Технологија млека (Прехрамбени техничар)
Технологија млека (Прехрамбени техничар)
1. час: Производња јогурта
2. час: Пастеризовано млеко
19. час: Технолошки поступак производње белог сира
- Технологија меса (Прехрамбени техничар)
Технологија меса (Прехрамбени техничар)
1. час: Индустрија меса - производна одељења и сировине
2. час: Добијање сировог меса - клање и обрада трупова
- Технологија етанола и јаких алкохолних пића (Прехрамбени техничар)
Технологија етанола и јаких алкохолних пића (Прехрамбени техничар)
5. час: Производња јаких алкохолних пића типа Коњак
22. час: Производња ликера