Уводна секција (тематски формат)
- Општа секција
- Анатомија и физиологија
Анатомија и физиологија
1. час: Епително и потпорно ткиво
2. час: Коштано и мишићно ткиво
3. час: Нервно ткиво
4. час: Подела костију
5. час: Кости главе - кости лобање и лица
6. час: Зглобови
7. час: Кости шаке и кости торакса
8. час: Кичмени стуб
9. час: Карлица
10. час: Мишићи
11. час: Телесне течности
12. час: Крв и лимфа
13. час: Срце
14. час: Морфологија крвних судова
15. час: Физиологија кардиоваскуларног система
16. час: Анатомија респираторних путева
17. час: Анатомија плућа и плућне марамице
18. час: Физиологија респираторног система
19. час: Морфолошке карактеристике система органа за варење
20. час: Функције јетре и физиологија варења
21. час: Ендокрини систем, први део
22. час: Ендокрини систем, други део
23. час: Уринарни систем - подела, улоге и грађа бубрега
24. час: Функције бубрега
25. час: Систем полних органа код мушкараца и жене
26. час: Нервни систем, подела и грађа
- Здравствена нега 1
Здравствена нега 1
1. час: Дефиниција, циљ, и задаци здравствене неге
2. час: Основни етички принципи; Кодекс професионалног понашања; Комуникација; Чување медицинске тајне; Учешће медицинске сестре у тимском раду
3. час: Концепт безбедног радног места; Лична заштита; Прописи о заштити на раду
4. час: Дезинфекција и прање руку, лична заштита
5.час: Врсте и организација здравствених установа према нивоима здравствене заштите
6. час: Систем изградње болнице (унутрашња организација, пријемни блок и пратеће службе)
7. час: Болесничка соба, основне карактеристике
8. час: Медицинска документација
9. час: Квалитет здравствене заштите, провера квалитета и акредитација, стручни надзор над радом здравствених установа
10. час: Права и дужности пацијената,
Коморе здравствених радника
11. час: Светска здравствена организација, међународне организације црвеног крста и црвеног полумесеца
12. час: Основни појмови инфекције - (Вограликов ланац)
13. час: Опште мере заштите од инфекције -
прање руку и коришћење заштитних рукавица
14. час: Интрахоспиталне инфекције - значај, здравствени и социјални аспекти
15. час: Методе и примена дезинфекције, општа правила припреме и примене дезинфекционих средстава - први део
16. час: Методе и примена дезинфекције, општа правила припреме и примене дезинфекционих средстава - други део
17. час: Стерилизација. Појам и подела. Физичке методе стерилизације
18. час: Хемијске и савремене методе стерилизације
19. час: Контрола стерилизације
20. час: Управљање медицинским отпадом
21. час: Пријем болесника у здравствену установу
22. час: Санитарна обрада болесника, смештај на одељење и упознавање са кућним редом
23. час: Врсте неге - упознавање са критеријумима за одређивање
24. час: Премештање болесника на друго одељење, примопредаја дужности, отпуст болесника
25. час: Болесничка постеља - врсте и делови
26. час: Врсте положаја-активни, пасивни, принудни
27. час: Значај личне хигијене покретног и непокретног пацијента
28. час: ДЕКУБИТАЛНА УЛЦЕРАЦИЈА
29. час: ДЕКУБИТАЛНА УЛЦЕРАЦИЈА - мере превенције у очувању интегритета коже
30. час: Организација исхране: Централана кухиња, Чајна кухиња, Дистрибуција хране