Уводна секција (тематски формат)
- Општа секција
- Здравствена нега 3
Здравствена нега 3
1. час: Здравље и аспекти здравља
2. час: Историјски значај здравственог васпитања, фазе развоја (здравствена пропаганда, здравствено просвећење, здравствено васпитање)
3. час: Здравље и здравствено - васпитни рад
4. час: Циљеви и принципи здравственог васпитања
5. час: Планирање и програмирање здравствено васпитног рада
6. час: Методе здравствено васпитног рада - индивидуалне
7. час: Методе у здравственом васпитању - групне методе
8. час: Методе здравствено васпитног рада - комплексне
9. час: Здравствено васпитна средства
10 час: Савремена здравствено васпитна средства
11. час: Здравствено - васпитни рад у превенцији туберкулозе
12. час: Здравствено - васпитни рад у превенцији кардиоваскуларних болести
13. час: Здравствено васпитни рад у превенцији шећерне болести
14. час: Здравствено васпитни рад у превенцији менталних и емоционалних поремећаја
15. час: Здравствено васпитни рад у превенцији болести зависности - никотинизам
16. час: Здравствено васпитни рад у превенцији болести зависности - алкохолизам
- Медицинска биохемија
Медицинска биохемија
1. час: Предмети и задаци медицинске биохемије, Основни појмови о метаболизму
2. час: Метаболизам воде и поремећаји
3. час: Метаболизам електролита и поремећаји метаболизма електролита
4. час: Ацидо - базна равнотежа телесних течности и поремећаји
5. час: Значај и функција олигоелемената.
Гвожђе - улоге и метаболизам
9. час: Амино Киселине
10. час: Протеини
11. час: Хемоглобин
17. час: Ензими - структура, подела и номенклатура ензима
19. час: Ензимска реакција, проензими и изоензими
21. час: Значај ензима у медицини
22. час: Метаболизам протеина. Општи појам Азота у организму - биланс Азота. Протеински минимум, биолошка вредност протеина
23. час: Дигестија протеина и ресорпција аминокиселина
24. час: Метаболизам Амонијака и циклус Урее
25. час: Метаболизам хема. Метаболизам жучних боја
26. час: Клинички значај одређивања протеина у крви и урину
27. час: Клинички значај одређивања непротеинских азотних једињења у крви и урину
28. час: Моносахариди, структура, особине и биолошки значај
29. час: Дисахариди и полисахариди - структура, особине и биолошки значај
30. час: Уношење, дигестија и ресорпција угљених хидрата. Метаболизам гликогена и глуконеогенеза. Гликолиза
31. час: Кребсов циклус трикарбонских киселина и респираторни ланац. Слободни радикали.
50. час: Триацилглицероли - структура, особине, значај
51. час: Фосфолипиди - структура, особине, улога